MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

+ Üzenet írása2013-07-23 13:11:15 név
Üzenet
2013-04-16 14:41:35 R
A vidéki munkanélküliség mellett a vidék kincseinek jelentős része nem kihasznált, ezért projekt keretében célunk átvevő tároló tartósító üzemek létrehozása, amely a környéken termelt gyümölcsöket begyűjti, tárolja, aszalással-szárítással, hatóanyag kivonással hasznosítja. A ház körül saját kertből–saját kézzel termelt gyümölcsök jelentős része a fán marad, a gyógy és más vadon termő fogyasztható növények az átvétel, feldolgozás, tartósítás hiánya miatt nem kerül begyűjtésre. Ez a tevékenység nagy mértékben jövedelemhez juttatja a kistérség vonzásában levő munkanélkülieket, mivel az év jelentős részében a feldolgozás állandó munkahelyet teremt. A megvalósításhoz hűtő-szárító berendezések, gyümölcslé tartályok, gyümölcsaszaló berendezések, présgépek, palacktöltő és címkéző berendezések beszerzése szükséges. Pályázó: Pásztó Kft Komló.
2013-04-08 14:23:24 Kárpáti Csaba
Méhészetemet szeretném fejleszteni, esetleg új munkahely teremtésével (kisléptékű infrastruktúra, építés, eszközbeszerzés)
2013-04-05 15:09:16 Gerner Adrienn
Hosszúhetény településen önkéntes tűzoltó egyesület alakulnak azzal a céllal, hogy a település védelmét, helyi közterületi feladatokat és katasztrófavédelmi feladatokat ellásson. Az egyesület 21 fő önkéntes tűzoltóból állna, melyből 8 fő jelenleg is hivatásos, aktív tűzoltó. Hosszúhetényben és a környező településeken sem működik önkéntes tűzoltóság. A szervezet működéséhez elengedhetetlen a tűzálló, speciális felszerelés (ruházat), továbbá a feladatok ellátására egy központi épület (iroda+szociális blokk) kialakítása. Hosszúhetényben jelenleg egy nagyobb területen két egymás mellett álló épület felújítása adna lehetőséget arra, hogy a jelenleg beszerzés alatt lévő tűzoltóautónak tárolási és a központnak az irodai feltételeket kialakítsák. Az önkéntes tűzoltóknak a képzését a Megyei Katasztrófavédelmi szervezet térítésmentesen biztosítja. A LEADER pályázat keretében a feladatok ellátásához egységes arculatot tükröző védőfelszerelésre, URH rádiókra, mobilokra, vezetékes telefonra, az irodában bútorra, számítógépre, laptopra, multifunkcionális nyomtatóra és a két épület (tároló és iroda) kialakításához az építési felújításra forrásra lenne szükség. A fejlesztés összköltsége kb. 10-15 millió forint.
2013-04-05 14:45:12 Dallos-Böröcz malom, Hosszúhetény
Cél: A LEADER Program keretein belül szeretnénk megvalósítani a jelenleg felújítás alatt álló Dallos-Böröcz malomban a konyharészleg eszközeinek beszerzését, a konyha konyhatechnológia gépekkel történő felszerelését. Meglévő állapot leírása: A malom jelenleg egy 100 milliós nagyságrendű felújítás alatt áll, melynek során többek közt malom-múzeum, étterem, helyi termékek boltja, konferencia- és kiállító terem kialakítására kerül sor. Tervezett fejlesztések: Az étterem működtetéséhez szükséges konyha infrastuktúrája kiépítésre kerül a felújítási munkálatok során, de a konyhatechnológiai gépek beszerzését jelen pályázat keretében tervezzük. A konyha működéséhez beszerzésre kerülnének a zöldségelőkészítő, a húselőkészítő, a közlekedő, az öltöző, a mosogatók, a söntés, a bárpult, valamint a főzőkonyha eszközei. A beruházás várható költsége: nettó 10.000.000 Ft. Pályázó: SAKIA Kft.
2013-04-05 14:41:36 Hosszúhetény Polgárőr Egyesület
A Hosszúhetény Polgárőr Egyesület lovas szolgálatához felszerelésekre lenne szükség Hosszúhetény település hatékonyabb védelméhez, a bűnmegelőzési tevékenységének elősegítéséhez. 6 fő lovas polgárőr látja el a jelenlegi feladatokat, a 6 fő részére lovas felszerelés, lábszárvédő, csizma, cipő, lovaglónadrág, kalap, nyeregalátét, invédőre lenne szükség. Továbbá ezeket a felszereléseket egységes arculatot tükrözve logóval és polgárőrség felirattal kell ellátni. A hatékonyabb munkavégzéshez szükséges lenne 3 db URH rádióaakkumulátorokkal. Az egyesület jelenlegi munkáját évente 2 db bűnmegelőzési témájú rendezvénnyel egészíti ki, amely rendezvények a településen élők és az iskolások körében népszerűek. A bűnmegelőzési témájú rendezvények megvalósításához az Egyesületnek évről évre kevesebb forrás van, így ezen rendezvényekhez a szükséges eszközöket saját forrásból már nem tudják biztosítani. A fejlesztés része lenne 25 garnitúra sörpad beszerzése, valamint egy mobilszínpad beszerzése is. Az eszközbeszerzés költsége összesen: 2.700.000,- Ft, a lovas felszerelés összköltsége: 800.000,- Ft. A Pályázó: Hosszúhetény Polgárőr Egyesület. A projekt célja Hosszúhetény település hatékonyabb védelmének ellátása a lovas szolgálat fejlesztésével, valamint a bűnmegelőzési tevékenységének erősítése, rendezvényeihez eszközbeszerzés biztosítása, hogy minél szélesebb körben terjeszteni tudja az ezzel összefüggő információkat elsősorban az iskolások, másodsorban a település lakossága és az oda látogatók körében.
2013-04-04 15:11:38 Komló Város Önkormányzata
Projektterv I. Tárgy: Komló-Mecsekjánosi, Iskola u. 2665/6 hrsz alatti ingatlanon játszótér kialakítása II. Cél: Helyi identitást, közösségformálást erősítő terek, létesítmények fejlesztése. III. Meglévő állapot leírása: A Komló, Iskola utca egyik oldalán az út és a Kaszánya patak között fekvő belterületi ingatlan eddig is helyet adott közösségi rendezvények és szabadidős tevékenységek lebonyolítására. A terület közel vízszintes, füvesített. Szilárd aljzatú nézőtér, beton anyagú színpad, elavult fémszerkezetű játékok és egyéb kerti berendezések találhatók rajta. IV. Tervezett fejlesztések: Tekintettel arra, hogy a szóban forgó szabadidős terület fontos szerepet tölt be a településrész életében, továbbá a jelenleg meglévő játékok elavultak és nem felelnek meg az idevonatkozó előírásoknak, az alábbi fejlesztések indokoltak: 1 db hinta 2 db lapos ülőkével 1 db hinta 2 db keretes ülőkével 1 db kombinált csúszda 1 db kombi mászóvár 1 db mérleghinta 1 db rugós lovacska 1 db homokozókeret 1 db lógós mérleghinta 1 db mászókomplexum 1 db mozgó egyensúlyozó 2 db pihenőgarnitúra (1 db asztal 2 db paddal) 4 db támla nélküli pad 2 db szemetes 50 m kerítés Játékok alatti terület ütéscsillapításával kapcsolatos munkálatok, játszóeszközök TÜV vizsgálata V. Beruházás bekerülési költsége: 3.937.000,-Ft + ÁFA VI. Megvalósítás: Pályázati támogatással Pályázó: Komló Város Önkormányzata (7300 Komló, Városház tér 3.)
2013-04-04 15:10:31 Komló Város Önkormányzata
Projektterv I. Tárgy: Komló-Kisbattyán, Fő u. 15. (5653 hrsz) alatti Közösségi Ház felújítása II. Cél: Helyi identitást, közösségformálást erősítő terek, létesítmények fejlesztése. III. Meglévő állapot leírása: A tárgyi hagyományos szerkezetű épület a településrész főutcájában, lakóövezetben helyezkedik el önálló, lekerített telken. Földszintes, utcára merőleges gerincű nyeregtetővel ellátott, udvari homlokzatán tornác fut végig. A vezetékes szennyvíz kivételével az ingatlan az alapközművekkel ellátott, szilárd útról megközelíthető. Az épület mögött két db előre gyártott, lapos tetős beton tároló épület helyezkedik el. Az utcafronti telekhatáron egy betonlábazatos, fémszerkezetű kerítés húzódik. Mind az épület, mind pedig a kerítés felújításra, átalakításra szorul. IV. Tervezett fejlesztések: Tekintettel arra, hogy a szóban forgó közösségi épület központi szerepet tölt be a településrész életében, így állagmegóvása, továbbá a faluképbe való illeszkedése fontos, ezért az alábbi átalakítási, felújítási munkák indokoltak: - Épület homlokzati vakolatának leverése, új alapvakolat és színezés készítése szárító vakolattal, páraáteresztő festéssel (170 m2) - Tornác mellvédfalak elbontása (14 m2), helyükre áttört fa korlátok beépítése - Tornác padozatának burkolatcseréje (25 m2) - Homlokzati hátsó faszerkezetek felújítása, újrapácolása (6 m2) - Bádogos szerkezetek (függőeresz és lefolyócsatornák) cseréje - Utcafronti kerítés bontása, építése V. Beruházás bekerülési költsége: 3.930.000,-Ft + ÁFA VI. Megvalósítás: Pályázati támogatással Pályázó: Komló Város Önkormányzata (7300 Komló, Városház tér 3.)
2013-04-04 10:08:11 Klumpás Tanya
Kisújbányán, önerőből indított Büfé és apartman üzemel, „Klumpás Tanya” néven. A 2011 közepétől üzemelő büfére valós igény van, hiszen a környék igen népszerű a turisták számára. A Büfé egész évben nyitva tart, bár a forgalom szezonális jellegű, májustól novemberig tart. A szezonalitás csökkentése, a kapacitások növelése és a szolgáltatások körének bővítése a célja a fejlesztési elképzeléseknek. Vendég WC-t kialakítását (szennyvízrendszer bővítéssel együtt), az udvar és parkoló rész térburkolását, zárt parkoló kialakítását, a büfé bővítését (zárt helységgel 20 fő ülőhellyel) és szabadtéri kemence építését tervezzük a LEADER program segítségével. Szeretnék a bővítéssel hozzájárulni ahhoz, hogy a Kisújbányát érintő túrázók, a környező városokból vagy akár az egész országból idelátogató, természetet, kirándulást kedvelő emberek minél magasabb színvonalú kiszolgálásban részesüljenek.
2013-04-04 09:26:12 Ligeti Polgárőr Egyesület
At idei évben két nagyobb szabású dolgot szeretnénk megvalósítani. Elsősorban térfigyelő kamerarendszer kialakítása lenne szükséges községükben, mely nagyban segítené nem csak a mi, de a rendőrség munkáját is. Erre önerőből biztosan nem lenne lehetőségünk, pedig ige hasznos lenne. Ezen kívül nyáron egy Pikniket szeretnénk szervezni, ahol nem csak a ligeti, hanem a magyarszéki polgárőrök megjelenésére is számítunk. A velük való együttműködés erősítése és egymás megismerése lenne a legfőbb cél.
2013-04-04 09:22:52 Ligetért Egyesület
Idén Ligeten kerül megrendezésre a Térségi Szüret. Községünkben amúgy is hagyománya van a szüreti felvonulásnak és bálnak, de így idén lényegesen több látogatóra számítunk, így az ő színvonalas szórakoztatásuk és ellátásuk megoldását kell felvállalnunk.
2013-04-04 09:20:18 Liget Község Önkormányzata
Községük tervei között szerepel egy retro iskola kalakítása. Elsődleges céluk, hogy gyermekcsoportokat fogadjunk, és megismertessük velük a múlt értékeit és hagyományait. Egyben ezzel a turizmus is fejlődne a térségben, mivel környékünkön nincs hasonló jellegű programra lehetősége a gyerekeknek.
2013-04-03 09:54:12 Vass János
LEADER pályázatok keretében több méhész is megkeresett Hetény és környékéről, hogy pályázati lehetőség képen lehetséges -e méhészetben ,méhészeti telephelyek létesítésére és ennél is fontosabb ezen telephelyek vagy már meglévő telephelyek biztonság védelmi kialakítására. / bekerítése , tárgyi feltételei, riasztó rendszerek és kamerák telepítése, ennek műszaki és informatikai hátterének kialakításában/. nagyon égető a méhészeknek mert drasztikus mértéket öltött a méhlopás és a méhészetek rongálása. Hosszúhetény kihasználatlan ipari területén támogatás mellett kialakítani méhészeti telephelyeket, bemutató méhészeteket létrehozni. Biztonságos mezőgazdasági telephelyek létesítését és mezőgazdasági eszközök tárolására. Több méhész nem meri az erdőben , méhész telelő helyen hagyni a méheket mert nagy a lopás, egyre többen a falú és lakhelye közelében telepítenék a méhcsaládokat, ott pedig felmerül a rongálás és a birtokháborítás feljelentésének ténye , a szomszéd nem tűri meg lakott belterületen a méheket. Üdvözlettel Vass János
2013-04-02 18:45:19 SCHUNK Pince
Falusi turizmushoz kapcsolódó borászat fejlesztése Hosszúhetényben: 1., Pincebővítés kapacitás növeléséhez 2., Technológia fejlesztés: irányított erjesztéshez hűtőkészülék beszerzése 3., Technológia fejlesztés: reduktív borkészítéshez rozsdamentes tartályok beszerzése 4., Technológia fejlesztés: szabályozható présgép beszerzése 5., Technológia fejlesztés: palacktöltő és címkéző berendezés beszerzése és palacktöltő helyiség kialakítása 6., Vadkárok ellen szőlőbirtok körbekerítése 7., Borkóstolókhoz kapcsolódó szálláslehetőségek kialakítása a SCHUNK Pincénél
2013-03-19 09:07:08 Hosszúhetényi Hagyományőrző Egyesület
1. Hosszúhetényben civil kezdeményezésként indult az Üveges hétvége megszervezées, a kelet-mecseki üveges hagyományok ápolása céljából. Turisztikai szempontból fontos lenne ezeknek a régi mesterségeknek a felélesztése. Bemutató helyek kialakítása. 2. A civil szervezetek fontosak a vidék megőrzése szempontjából. Az ő anyagi támogatásuk működésük és programjaik finanszírozása továbbra is fontos lenne. Nekünk például hangszervásárlásra, viselettek varrására. 3. Akciónapok szervezésePl. szemétszedés, határjárás, erdőtakarítás 4. Folkprogramok szervezése- népzene, néptánc, kézműves termékek bemutatáa, kiállítások. 5. Helyi értékeket, szellemi örökséget bemutató kiadványok és a témához tartozó kutatások támogatása. 6. Közösségi terek létrehozása, felújítása. Üdvözlettel: Papp János
2011-12-01 15:22:50
2011-12-01 15:22:43 Brandt János
Tisztelt Cím, projektötletként: - a szászvári bánya területén egy "időalagút" megépítése - kerékpárút/turistaút a Mecsek északi peremén (indulésként) :Bonyhád-Kismányok-Nagymányok-Váralja-Máza- Szászvár- Kárász- Magyaregregy Üdvözlettel: Brandt János