MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) 2017

A Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület dolgozói nagy örömükre, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat jóvoltából térítésmentesen vehettek részt a rendezvényen. Az eseményen számos érdekes programot, új terméket tekinthettek meg a részt vevők. A helyi termék vásár sokszínű és látványos volt, többek között tökmagkrémet, vadpástétomot, málnamézet kóstolhattak a látogatók. Aki „bevállalós” volt, az kipróbálhatta a japán konyha különlegességeit is. A Kincsem Park területén érdekes őshonos magyar állatokat lehetett megtekinteni, valamint fekete színű racka juhterelés is volt, egy csodaszép magyar puli, pumi és egy újonnan Magyarországon kitenyésztett sinka fajta kutya által. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat a vidékfejlesztők szakmai fejlődése érdekében, egy tartalmas konferenciát is szervezett, mely keretében Dr. Finta István a LEADER Egyesületek Szövetségének elnöke hivatalos keretek között együttműködési megállapodást írt alá a Román LEADER Szövetség főtitkárával és az Európai LEADER Szövetség képviselőjével a magyar vidék és a vidéken élők érdekében.

Részletek

Energetikai képzés, 2014.12.10-11

A Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület "Energetikai fejlesztések a Mecsek-Völgység-Hegyháton" című LEADER térségek közötti együttműködés pályázat keretében az Energiaklub két napos képzést tartott Szászváron, 2014.12.10-én pedagógusok, 11-én önkormányzatok részére.

Részletek

Vi. Fenyédi Falunapok

2014.08.08-10 között a HACS munkatársai elkísérték a Szászvári Ifjúsági Egyesület Tánccsoportját az erdélyi (Románia) Fenyédre (Brădești), akik a VI. Fenyédi Falunapok rendezvényén léptek fel.

Részletek

"Vidékfejlesztés jelene és jövője" műhelykonferencia, 2014.06.24 Kecskemét

Részletek

Skót tanulmányút, Dumfries&Galloway régió, 2014.05.06-09

Tisztelt Ügyfeleink! Mellékletben találják a Dumfries&Galloway régióban, Skóciában 2014.05.06-09 között tartott, az Energiaklub és a DDRFÜ által szervezett energetikai tanulmányút képeit, melyen a Polgármesterek Szövetségéhez csatlakozott települések képviselői és a Mecsek-Völgység-Hegyhát munkatársai vettek részt.

Részletek

OMÉK 2013.

Megnyitott az OMÉK! 2013. szeptember 18-án ismét megnyitotta kapuit az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, a 76. OMÉK, Budapesten, a Hungexpo vásárközpontban. Az ország legnagyobb és leglátogatottabb élelmiszeripari és mezőgazdasági seregszemléjén az A pavilonban kaptunk lehetőséget Dél-Dunántúli Régió bemutatására, ahol a régiót magába foglaló HACS-ok szervezésében, ingyenesen jelenhettek meg a termelők, szolgáltatók és alkotók. Galéria képei a 18-i nyitónapon készültek.

Részletek

Tanulmányút Skóciában

A Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület a VM NAKVI nemzetközi pályázati felhívására projektötletet nyújtott be 2012 évben, mely pozitív elbírálásban részesült. Az elnyert támogatásból Egyesületünk 4 fős delegációja Skóciában a Damfries & Galloway régió területén működő HACS energetikai beruházásait tekintette meg. Alább a tanulmányút képei láthatók.

Részletek

Finn-magyar akciócsoportok tapasztalatcseréje

A Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület a VM VKSZI nemzetközi pályázati felhívására projektötletet nyújtott be 2012 januárjában, mely pozitív elbírálásban részesült. Az elnyert 547.684 Ft-os összegből Egyesületünk 3 fős delegációja meglátogatta a finn Muuruvesi településen működő Kalakukko Ry Helyi Akciócsoportot. Alább a tanulmányút képei láthatók.

Részletek

Tánc Világnapja Szászváron

Mellékletben képek az eseményről

Részletek

IKSZT átadó Szászváron

2011. augusztus 19.

Részletek

Sikító Túra Mágocson

2011.07.16.-án éjjel Sikító Túrát szerveztek Mágocson

Részletek

"Bolond" Sportvetélkedő Mágocson

mellékletben a képek

Részletek

VI.Gombafesztivál Kárászon

mellékletben képek a Gombafesztiválról

Részletek

Via Sancti Martini zarándok út (Kárász, 2011.05.25)

mellékletben a képek

Részletek

Felavatták az új közösségi házat Sásdon

mellékletben képek

Részletek

Civil Szín-Tér képzés 5.alkalommal

Az 5. képzés témája a területi kohézió volt.

Részletek

Civil Szín-Tér képzésen jártunk 6.alkalommal

Ezen képzés témája a jogi alapismeretek voltak.

Részletek

Civil Szín-Tér képzésen jártunk immáron 4. alkalommal

A képzés témája: a környezeti fenntarthatóság volt

Részletek

2011.02.25. lakossági fórum Mágocson

A HVS felülvizsgálatával kapcsolatban a Mescek-Völgység-Hegyhát Egyesület elnöke fórumot tartott.

Részletek

Lakossági Fórum Szászváron

2011.02.22.-én a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület elnöke és munkaszervezet vezetője lakossági fórumot tartott Szászváron

Részletek