MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Megjelent a Magyar Tájdíj 2017 pályázati felhívása

2016-06-13

Európa Tanács delegáltak látogatása a Hetésben, Magyar Tájdíj 2017 pályázati felhívás megjelenése

Mint azt bizonyára Önök előtt is ismert, az egyedi tájértékek közösségi felmérése és zöldút keretében történő hasznosítása céljából 2013-ban indult Mesés Hetés mintaprogram 2015. évben elnyerte a Magyar Tájdíjat. Ezt követően további elismerésként a mintaprogramot felterjesztették az európai szintű tájdíjra is.
A tájdíj programhoz és az Európai Táj Egyezményhez kapcsolódóan, a tegnapi napon 2016. június 8-án a Hetés területén megrendezett szakmai tereplátogatás keretében az Európa Tanács delegáltjai részére bemutatásra került a Hetési mintaprogram.
A
programsorozat 2016. június 9-10-én nemzetközi műhelykonferenciával folytatódik Budapesten.

Az Európa Tanács delegáltjainak hetési látogatásáról az alábbi linken is olvashatnak:

http://www.ikszt.hu/hirek/hetesben-az-europa-tanacs-.html

Fentiekkel összefüggésben felhívnám szíves figyelmüket arra, hogy megjelent a Magyar Tájdíj 2017 pályázati felhívása, amelyre a magyar táj védelme, kezelése, tervezése érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató társadalmi szervezetek - így például a hazai natúrparkok és natúrpark-kezdeményezések - is jelentkezhetnek.

A díjat a földművelésügyi miniszter tűzi ki, egyetértésben a kulturális örökségvédelméért felelős miniszterrel, együttműködve a területfejlesztésértés a területrendezésért felelős miniszterekkel. A díj odaítélése pályázati rendszerben történik. A díjat kétévente egy alkalommal, az Európa Tanács Táj Díja adományozásával azonos évben, az április 22-ei Föld Napja alkalmából lehet elnyerni. A pályázat beadási határideje 2016. június 30.

A Magyar Tájdíj pályázatról részletesebb tájékoztatás, a pályázati felhívás anyaga az alábbi linkeken érhető el:

http://www.hoi.hu/node/596175
http://www.ikszt.hu/hirek/magyar-tajdij-2017-palyazati-felhivas.html


Kapcsolódó dokumentumok: