MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Európai Unió Környezetvédelmi és Éghajlat-politikai Programjának 2016. évi felhívása

2016-06-17

Tisztelt Érdeklődő!

 

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét az Európai Unió Környezetvédelmi és Éghajlat-politikai Programjának 2016. évi felhívására.

Az Európai Bizottság égisze alatt működő programban idén összesen 337,54 millió euróra pályázhatnak a köz-, a magán- és a civil szféra szereplői a Környezetvédelem Alprogram (273,94 millió euró) és az Éghajlat-politika Alprogram (63,6 millió euró) keretein belül.

 

A Környezetvédelem Alprogram célja a természetvédelmet és a biológiai sokféleség megőrzését, a környezeti erőforrás-hatékonyság fokozását és a környezetvédelmi irányítást és tájékoztatást megvalósító, míg az Éghajlat-politika Alprogram célja az éghajlatváltozás mérséklését, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást, valamint az éghajlat-politikai irányítást és tájékoztatást megvalósító hagyományos kísérleti, bevált gyakorlati, tájékoztató, tudatosságnövelő és terjesztési projektek megvalósítása.

 

A LIFE programról részletesebben itt tájékozódhat: http://ec.europa.eu/environment/life/

A 2016. évi pályázati felhívás itt érhető el: http://ec.europa.eu/environment/life/news/newsarchive2016/may/index.htm#call2016

 

A hazai pályázatok eredményessége érdekében a 2016-os évtől kezdődően Tárcánk – a Földművelésügyi Minisztériummal és a Magyar Fejlesztési Központtal együttműködve - megnövekedett kapacitásokkal áll a potenciális pályázók rendelkezésére. Munkatársaink többek között szakmai jellegű továbbképzésekkel, pályázatíró és projektmenedzsment tréningekkel és fordítási segítséggel állnak a pályázók rendelkezésére. Ezen kívül a Konzorcium szervezésében 2016. június 14-én kerül megrendezésre a nemzeti LIFE Információs Nap, ahol az érdeklődők további hasznos ismereteket szerezhetnek a 2016-os pályázati kiírással kapcsolatban.

 

A hagyományos pályázatok benyújtásának határideje:

- Éghajlat-politikai pályázatok: 2016. szeptember 7.

- Környezet és erőforrás-hatékonysági pályázatok: 2016. szeptember 12.

- Környezetvédelmi irányítási és tájékoztatási, illetve természetvédelmi pályázatok: 2016. szeptember 15.

 

 

A természet- és környezetvédelmi, valamint az éghajlat-politikai területek nemzeti kapcsolattartói bármilyen technikai jellegű támogatásban állnak az Önök szíves rendelkezésére:

 

LIFE Éghajlat-politika Alprogram

Olti Máté: Tel.: +36 1 795 9481; E-mail: adam.mate.olti@nfm.gov.hu

LIFE Környezetvédelem Alprogram (természetvédelmi témájú pályázatok)

Érdiné dr. Szekeres Rozália: +36 1 795 2397; e-mail: rozalia.szekeres.erdine@fm.gov.hu

Bokor Veronika: +36 1 795 2403; e-mail: veronika.bokor@fm.gov.hu

LIFE Környezetvédelem Alprogram (környezetvédelmi témájú pályázatok)

Novák Judit: Tel.: +36 1 795 4995; e-mail: eszter.judit.novak@fm.gov.hu

 

Továbbá kérjük, amennyiben tud olyan szervezetről, amely érintett lehet, szíveskedjen jelen e-mailt továbbküldeni a részére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó dokumentumok: