MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

"Az év tájértéke 2016" - Közönségszavazás indul!

2016-07-05

A Herman Ottó Intézet idén első alkalommal hirdette meg Az év tájértéke cím elnyerésére szóló felhívását. Az értékelés második körében a kiválasztott pályázatokat közönségszavazatra bocsátjuk. A szavazás határideje: 2016. július 6.

A májusban meghirdetett felhívás célja, hogy a helyi közösségek minél jobban megismerjék saját értékeiket, valamint más települések adottságait is, ezáltal pedig hazánk sokszínű és változatos táji értékeit. A beérkezett 27 színvonalas pályamű értékelését elsőként egy független szakmai zsűri végezte el. Szavazataik alapján az öt legszínvonalasabbnak ítélt pályamű a következő (értékelésük sorrendjétől függetlenül):

 

Abasár Község Önkormányzata - Kőtenger
Cák Község Önkormányzata - Cáki Műemléki Pincesor
Cserhát Natúrpark Közhasznú Alapítvány - Zsunyi-patak a Hármas-forrással
Göőz Pál Könyvtár és Művelődési Ház - Vadnai Vízimalom
Gyermely Község Önkormányzata - Gyermelyi forrás - ivókút

 

Az értékelés második körében a kiválasztott öt pályázatot ezúton közönségszavazatra bocsátjuk. Kérünk minden kedves érdeklődőt, hogy felelősségteljes szavazatával járuljon hozzá a végeredmény kialakításához.

 

Szavazatánál kérjük, vegye figyelembe, hogy az egyes bemutatott tájértékeknél első sorban nem a szépség számít. A szavazás során azt is célszerű mérlegelni, hogy adott helyi közösség saját erejéhez és lehetőségeihez képest milyen mértékű erőfeszítést tesz az adott tájérték megőrzéséért.

 

A pályázók bemutatkozó anyaga ide kattintva érhető el.

 

A pályaművek körültekintő megismerését követően, szavazni itt lehet.

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy minden szavazó csak egy pályázó közösségre, és csak egyszer adhatja le szavazatát legkésőbb 2016. július 6. (szerda) 12:00 óráig.

 

A felhívás alapján, a legtöbb pontszámot elért közösség számára, tájértékeik szélesebb körben történő megismertetése érdekében, a Herman Ottó Intézet filmet forgat, továbbá a helyi közösséggel együttműködésben tájérték-felmérési programot indít el. Az első három legtöbb pontszámot elért tájértéket jelölő közösség jutalma ezen felül egy-egy értékes ajándékcsomag.

 

Köszönjük, hogy szavazatával segíti munkánkat!

 

Forrás: Herman Ottó Intézet


Kapcsolódó dokumentumok: