MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Zarándoklat és imádság a gyermekáldásért

2016-08-03

A Mária Út Egyesület kezdeményezésére immáron harmadik alkalommal indulhatunk útnak az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon. Idén augusztus 27-én a Mária Út teljes útvonala elérhető lesz az érdeklődők számára.

Az 1Úton rendezvény célja a fizikai teljesítmény mellett a lelki megtisztulás, az élmény és a találkozás. A zarándokutaknak minden évben van egy közös célja, amiért az egybegyűltek imádkoznak és áldozatot vállalnak. Az idei év zarándoklatát a gyermekáldásért ajánlják fel. A tavalyi évben rendezett zarándoklat közel húszezer embert fogott össze Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken, Ausztriában és Magyarországon egyaránt. Több sajtóorgánum, mint a Duna TV, MTV, a Kossuth Rádió és a Mária Rádió is közvetített a helyszínekről.

Várhatóan az idei évben is több tízezren fognak elindulni a kiemelt célpontok felé gyalogosan, kerékpárral vagy akár kenuval. A végpontoknál rendezvények várják majd a beérkezőket.

 

Az esemény két fővédnöke Erdő Péter bíboros és Novák Katalin családügyekért felelős államtitkár.


Amennyiben részt kíván venni a zarándoklaton, kérjük jelezze Horváth Rékának a info@mariaut.hu email címen illetve kérdéssel, a +36 30 791 8116 telefonszámot hívhatják.
Az Önnek megfelelő szakaszt itt választhatja ki.

 

A zarándokútról bővebb információ http://www.hoi.hu/hirek/403806/20160802/zarandoklat-es-imadsag-gyermekaldasert

Forrás: Herman Ottó Intézet

 

 

 

 


Kapcsolódó dokumentumok: