MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Ami késik. nem múlik...

2016-08-24

Kedves Tagjaink!

 

Számos megkeresés érkezik hozzánk azzal kapcsolatosan, hogy mikor indulnak el végre a várva-várt uniós vállalkozásfejlesztési pályázatok. Egész tavasszal azt lehetett hallani mindenhonnan, hogy a nyáron elindulnak a kiírások. Már nyár közepén elindult az újabb hírhullám, hogy augusztusban most már tényleg indulnak a kiírások. Lassan vége az augusztusnak is és továbbra sincs hír a pályázatokról.

 

Arról viszont van hír, hogy komoly elakadások vannak mind a pályázatok értékelése, mind pedig a kiírása területén. Ajánlom figyelmükbe az alábbi HVG cikket:

 

HVG cikk

 

A cikk alapján nem igen várható még egy ideig a tavasz óta ígért pályázati BUMM.

Az aktuális információk alapján az alábbi dokumentumban összeszedve megtalálják az aktuálisan elérhető és a jövőben várható GINOP/VEKOP pályázati kiírásokat. Kérem a tervezett dátumokat fenntartásokkal kezeljék.

 

varhato_palyazatok.pdf

 

Jó hír azonban, hogy a kiírások biztosan el fognak indulni előbb-utóbb.

A jelenleg elérhető pályázati kiírások közül a Budapesten és Pest megyében elérhető export pályázat érdemel nagyobb figyelmet, mely feldolgozóipari cégeknek külföldi kiállításokon való részvételt támogat és ad 10 millió Ft támogatást marketing anyagok elkészítésére és kiállításokon való részvételre. A pályázati kiírásról bővebben:

 

vekop_export_kivonat1.pdf

 

A munkaügyi központokon keresztül kiemelten jó támogatási lehetőségek érhetőek el bér és járulékköltségek támogatására, akár 100%-os támogatást is kaphatnak 50 év felettiek vagy pályakezdők foglalkoztatása esetén, de mindenki más foglalkoztatása esetén is 70%-os támogatással lehet számolni. További információ:

 

http://nfsz.munka.hu/engine.aspx?page=ma_tamogatas_berktg

 

A Vidékfejlesztési program keretében nagyon várjuk a NEM MEZŐGAZDASÁGI TEVÉKENYSÉGEK indítását célzó pályázati kiírást, mely kistelepüléseken lakó magánszemélyek számára ad 45 ezer EUR támogatást vállalkozásindításra, szolgáltató
szektor, turisztika, idegenforgalom területén. Ezt a kiírást nagyon ajánlom mindazoknak akik rendelkeznek kistelepülésen lakóhellyel. A pályázati kiírásról bővebben:

 

VP6_nem_mezogazdinditas.pdf

 

A 0%-os kamatozású MFB Hitel is elérhető azok számára, akik szolgáltató tevékenység fejlesztése kapcsán már nem tudnak várni a bizonytalan pályázati kiírásokra. A hitelről további információk:

 

MFB_hitel_kivonat1.pdf

 

 


Kapcsolódó dokumentumok: