MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Szentlőrinci Gazdanapok: a kiállítók és a látogatók száma is rekordot döntött az idén

2016-09-16

Még soha nem keresték fel olyan sokan a Szentlőrincen rendezett mezőgazdasági szakvásárt, mint idén, s a kiállítók száma is rekordot döntött. Pohl Marietta, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ vezetője szerint a rendezvény az ország egyik legjelentősebb vásárává nőtte ki magát az országban.

 

Három nap alatt több mint huszonötezren látogatottak el augusztusban a Szentlőrinci Gazdanapokra, ahol több mint négyszáz kiállító képviseltette magát. Mindkét adat rekord, korábban soha ennyien nem voltak részesei a vásárnak.

 

Több újdonsággal is tudtunk szolgálni az idei vásáron - összegzett Pohl Marietta (címlapképünkön) - Egyrészt a nemzetközi jelleg erősödött, Horvátországból, Németországból, Szlovéniából, Ausztriából és Erdélyből is érkeztek kiállítók.

 

A kiállítást próbáltuk még jobban tematizálni, volt például Baranya- és Őshonos udvar, így reményeink szerint még könnyebben rá tudtak találni a vendégek az őket leginkább érdeklő részekre.

Pohl Marietta kiemelte, idén már megmutatkozott annak a tavaly hozott döntésüknek az eredménye, hogy kizárólag minőségi termékekkel lehetnek jelen a vásáron a kiállítók, illetve, hogy egyre nagyobb szerephez jussanak a helyi termékek.

- Egyfajta átrendeződés is megfigyelhető volt - folytatta a vállalkozói központ vezetője. - A várás első, pénteki, úgynevezett szakmai napjára a korábbiaknál sokkal többen látogattak el, ami igazolja, hogy komoly igény van rá. Próbáltunk idén is olyan témákat napirendre tűzni, ami érdekli a kiállítókat, akik a neves előadóktól hiteles információkhoz juthattak.

A vásár további napjaira nagyon sokan családostól érkeztek, a felnőttek mellett a gyermekek sem unatkoztak a programokon, idén is nagy sikernek bizonyult a Nemzeti Vágta vasárnap rendezett előfutama, a lovas versenyre rengetegen voltak kíváncsiak.

 

- A látogatók és a kiállítók nagy száma mellett az is nagyon fontos fokmérője az eseménynek, hogy számos sikeres partnerszerződés köttetett a vásár három napja alatt, s mi is eredményesen bővítettük együttműködő partnereink számát - fogalmazott Pohl Marietta.

A gazdanapok az ország egyik legjelentősebb vásárává nőtte ki magát az országban, ráadásul ez az egyetlen ilyen jellegű rendezvény, amit civil szervezet működtet.

A további tervekről szólva Pohl Marietta elmondta, a terület befogadó-képessége véges, azaz fizikai akadályai vannak a korlátlan bővítésnek, azonban az igények ismeretében bizonyos átalakításokat hajtanak végre a rendezvénynek otthont adó ingatlanon, így jövőre még több kiállítót és látogatót tudnak majd fogadni.


Kapcsolódó dokumentumok: