MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Hétvégi programajánló - Gasztrofesztiválok - Szüreti mulatságok- Gyümölcsfesztiválok

2016-10-04

Őszi Vidékjáró!

Észrevétlenül beköszöntött az ősz, a maga sokszínűségével, tarka színével és sajátos illatával. Hazánk borvidékein megkezdődtek a szüretek és vele párhuzamosan a bor és murci fesztiválok, Szent Mihály napjához fűződő hagyományőrző rendezvények.

A néphagyomány szerint szeptember 29-e, a „halott vőfélyének”, Szent Mihálynak a napja, amit számos településen megünnepelnek.

 

Nagykörűi Befőzés Napja

Időpont: 2016.10.08
Helyszín: Nagykörű

Legyen tele a kamrája! A nyáron megtermelt zöldségek és gyümölcsök aromája, íze és zamata üvegbe kerül, hogy valamit megőrizzünk belőle a hideg téli napokra is. Az otthon eltett savanyúságok és lekvárok természetesen sokkal finomabbak boltban kapható társaiknál, ezért érdemes megőriznünk a „nagyi recepjét”...

bővebben

 

VII. Zempléni Szabad Pálinka Nap

FÜZÉR VÁRÁBAN a Szent Mihály Napja alkalmával egész nap várják Önöket a Sárospataki Lovagok haditorna bemutatói, Hollóének Hungarica középkori zenéi...

bővebben

 

VI. Oktoberfest Sörfesztivál

Időpont: 2016.10.07-09.
Helyszín: Zalaegerszeg

Az Oktoberfest Sörfesztivál 2016-ban is szeretettel várja vendégeit Zalaegerszegen! Nem kell Bajorországba utazni az Oktoberfest kedvéért, hiszen már Zalaegerszegen is megtaláljuk a hamisítatlan bajor sörfesztivál hangulatát.Sörkultúra bemutatása, programok minden korosztálynak, kiállítás és fesztivál egyben. 3 napos felhőtlen szórakozás.

bővebben

 

Erdők hete kisvasutazás

Időpont: 2016.10.08.
Helyszín: Kaszó

Kisvasutazás, ahol a látogatók bepillantást nyerhetnek az erdőgazdálkodás rejtelmeibe, majd megismerhetik a Baláta ősláp élővilágát.

bővebben

 

Vidékjáró Gasztrokalauz és Programajánló

További vidéki gasztronómiai programokat, gyümölcsfesztiválokat, befőzési napokat, borvidékenkénti szüreti mulatságokat, komolyzenei koncerteket, vidéki gasztro- és élménypiacokat, disznóvágásos programokat, érdekes cikkeket találnak a Vidékjákró Gasztrokalauz és Programajánló őszi számában.
Bemutatkoznak nemzeti parkjaink is különleges programjaikkal, továbbá számtalan úti tipp és helyszín segít ötletet adni az őszikirándulásokhoz

bővebben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó dokumentumok: