MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Indulnak a várva-várt pályázatok!

2016-10-04

Kedves Tagjaink!

 

Gondolom pályázatos cégek hírleveleiből már értesültek arról, hogy indulnak végre az új pályázati kiírások! Jelenleg a kiírások TÁRSADALMI EGYEZTETÉSEN vannak, ez azt jelenti, hogy bárki véleményezheti és hozzá szólhat az előzetes anyagokhoz. Az anyagokban jelenleg 2016. novemberi indulási dátumok szerepelnek, de ezek tolódhatnak, attól függően, hogy a társadalmi egyeztetést követően mit kell módosítani rajtuk.

 

 

MINDEN ESETRE MOST MÁR INDULNAK A PÁLYÁZATOK ÉS MÉG AZ IDEI ÉVBEN BEADHATÓAK LESZNEK EZ BIZTOS!

 

Mivel egy időben nagyon sok kiírás jelent meg, ezért igyekszem az elkövetkező hetekben témakörönként hírlevelet készíteni az egyeztetés alatt álló kiírás tervezetekről, hogy novemberre már tiszta képet kapjanak az elérhető lehetőségekről.

 

A pályázatok az alábbi témakörökben indulnak:

 

1) Gépbeszerzés fókuszú vállalkozásfejlesztési pályázatok, melyek elsődlegesen feldolgozóipari vidéki vállalkozásoknak vannak kiírva, de Szabad Vállalkozási Zónában szolgáltató cégeknek is elérhetőek. A kiírások között van olyan ami építési beruházásokat is támogat, de ott is elengedhetetlen az építés mellé a gépbeszerzés

 

2) Informatikai fejlesztések támogatása. Minden típusú vidéki vállalkozásnak elérhető lesz az ERP rendszerek vagy azok moduljainak beszerzésére kiírt pályázati lehetőség. Informatikai fejlesztő cégeknek felhőalapú szolgáltatások fejlesztésére lesz pályázati lehetőség vidéken valamint infokommunikációs szolgáltató cégeknek marketing és termékfejlesztési támogatások várhatóak.

 

3) Energetikai pályázatok tervezetei is megjelentek, mind vidéken, mind Budapesten és Pest megyében, mely kiírások minden típusú vállalkozásnak pályázhatóak az épületeik energetikai korszerűsítésére.

 

4) Foglalkoztatási pályázatok, melyek a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését, gyakornokok foglalkoztatását, munkahelyek megőrzését támogatják.

 

Akik pedig a fentiekből nem találnak nekik megfelelő lehetőséget, azoknak továbbra is elérhető vidéken és novembertől már Pest megyében is (Budapesten sajnos nem) a 0%-os kamatozású MFB hitel program, mely akár új céggel is igényelhető.

 

Amennyiben a fentiek felkeltették az érdeklődésüket, további információkért forduljanak hozzám bizalommal, illetve várják az egyes témakörökhöz kapcsolódó részletes hírlevél anyagokat, melyet hamarosan küldök.


Kapcsolódó dokumentumok: