MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Európai Mézes Reggeli Program a szászvári iskolában

2016-11-21

Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium az idén 2016. november 18-án (pénteken) rendezte meg az Európai Mézes Reggeli programot.

 

A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, mivel a rossz étkezési szokások gyakran már gyerekkorban kialakulnak.

Továbbá fontos annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához.

Ehhez a programhoz csatlakozott az idén a szászvári Kiss György ÁMK, ahol Ujváriné Balogh Andrea méhész egy rövid bemutatót tartott az első osztályosoknak, majd a tízóraizó gyermekeknek szolgáltak fel vajas mézes kenyeret. A gyermekek nagyon élvezték a bemutatót, külön öröm volt számukra a kifestő, melyet ajándékba kaptak. Az iskola diákjai nagyon örültek a mézes reggelinek, nagy szeretettel fogyasztották. Reméljük ez a kezdeményezés tovább folytatódik a jövőben.


Kapcsolódó dokumentumok: