MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Turisztikai Fórum összefoglalás

2017-06-01

Kedves Partnerek!
 
Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy ismételten egy sikeres turisztikai fórumot tartottunk Kárász településen, a Faluház épületében.
 

A rendezvényen szép számmal jelentek meg turisztikai szolgáltatók, vendégfogadók, helyi termelők, kézművesek, és egyéb érdeklődők.

A rendezvényen az alábbi előadások hangzottak el:

 

- Vidák Krisztina, Keleti-Mecsek Egyesület: a korábbi fórum óta történtek, dióhéjban

- Nagy Éva - Kelet-Mecsek turizmusfejlesztése (kártyarendszer, foglalási rendszer, egyebek)

- Kadecskáné László Katalin, Klumpás Tanya bemutatása

- Karl Ákos, a KARL Mikro Sörfőzde, - Mecseknádasd - tulajdonosa,- helyi termékek jelentősége, helyi termék bolt

- Gászné Bősz Bernadett, a pécsváradi vár szakmai vezetője - a TOURINFORM iroda térségi szerepe, a vár jelentősége, szerepe a turizmusban

- Szakács Éva, Mecsek Zöldút bemutatása

 

Kísérő programként a jelenlévők egy nagyon attraktív gasztronómiai kiállításon és kóstolón vehettek részt, mely a térségben működő turisztikai szolgáltatók, vendéglátók, helyi termelők portékáiból került megrendezésre.

 

Lehetett rétest kóstolni, Mecsek teát inni, finomabbnál finomabb lekvárokat kóstolni. Voltak sütemények, palacsinta is és mézes termékek, valamint szörpök is. A Mecsek "zöldjeiből" egy kis kiállítással és készültünk.

 

A rendezvényre a térség turisztikai szolgáltatói, helyi termelői, kézművesei promóciós célzattal szóróanyagokat is hoztak, melyek rögtön gazdát is cseréltek.

 

Olvassák el a nagyon tartalmas és érdekes előadások anyagait, diáit, azonban nem minden előadásról készült power point-os bemutató. Az előadások az alábbi lineken olvashatóak:

 

Az érdeklődőket a továbbiakban is várjuk fórumainkra!


Kapcsolódó dokumentumok: