MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Mároki Lakodalmas Parádé Programajánló

2017-08-07

Mároki Lakodalmas Parádé Programajánló

 

A-Mároki Lakodalmas Parádé-egy két napos hagyományőrző rendezvény, amely minden korosztály számára szórakozást és kikapcsolódást biztosít. Az első napon a falu két része Németmárok és Hercegszentmárton házasságot köt. Igazi falusi lakodalommal és helyi hagyományokkal fűszerezve ( vőfély, hagyományőrző népviseletek felvonultatása, ételek, italok, stb.) szórakoztatjuk a hozzánk ellátogatókat. Kiemelt figyelmet fordítunk a régi szokások felelevenítésére, továbbá a népművészeti hagyományok megismertetésére. Fontos szerep jut a gasztronómiának is, a résztvevők megkóstolhatják a helyiek által sütött lakodalmas süteményeket, a környékünkön termelt borokat, illetve a lakodalmas ételeinket is.

 

Második napon a Német Hagyományőrző Ifjú Zenekarok és Tánccsoportok Találkozója kerül megrendezés. Rendkívül tehetséges néptánccsoportok és zenekarok csillogtatják meg tehetségüket egész napon át.

 

Egész hétvégén: kézműves vásár, légvár, arcfestés, trambulin, lakodalmas ételek, kiállítás, körhinta, lovas kocsik, lovaglási lehetőség, nyitott múzeum és templom, hagyományos magyar és sváb népviseletek.

 

Nem titkolt szándékunk az, hogy öregbítsük Márok hírnevét, megismertessük más emberekkel is szokásainkat, vendégszeretetünket.

 

Töltse a hétvégét Márokon és ismerkedjen meg a sváb magyar hagyományokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plakát:


Kapcsolódó dokumentumok: