MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Pályázat népi építészeti emlékek helyreállítására

2017-09-18

Pályázat népi építészeti emlékek helyreállítására

 

A Lechner Tudásközpont támogatási lehetőségre irányuló felhívást tett közzé a népi építészeti emlékek helyreállításáért.

 

A vidéki épített örökség megóvását, megőrzését és fenntartását célzó, 300 millió forint keretösszegű Népi Építészeti Programban az elnyerhető-támogatás-mértéke legfeljebb 20 millió forint, a támogatás intenzitása 50%.

 

A kérelem beadási határideje:2017. október 9.

A Népi Építészeti Program keretében a 2017. január 1. és 2018. május 31. között megvalósuló tevékenységek támogatására 300 millió forint áll rendelkezésre.

 

A támogatás alsó határa 2 millió forint,a legnagyobb kiosztható összeg értéke 20 millió forint.

 

A támogatás-közhiteles műemléki nyilvántartásban szereplő, vagy-helyi védelem alatt álló népi építészeti emlékekre-vehető igénybe, épületenként csak egy kérelem nyújtható be.

 

A támogatás intenzitása 50%.

 

A-felhívás-alapján-népi építészeti emléknek minősül-„a parasztság életformájából adódó, annak megfelelő és azt szolgáló, a népi közösség hagyományos építőkészségének megfelelő (saját maga vagy közösségben – kalákában –, esetleg falusi kismesterek közreműködésével emelt) alkotások, melyek esztétikája – az anyag, a szerkezet, a forma és a díszítmény összhangja – elsősorban a népi életmód és életforma velejárója.”

 

A kérelmek elbírálása során a bizottság többek között a Népi Építészeti Program céljaihoz történő kapcsolódást, a műemlék értékét és veszélyeztetettségét, a program megvalósításának realitását és a költségvetés megalapozottságát vizsgálja.

 

A kérelmeket 2017. október 9-ig postai úton lehet benyújtani. A kérelmezők legkésőbb november 22-ig kapnak értesítést a döntésről.

 

A felhívásra benyújtandó kérelem tartalmi és formai követelményeiről a letölthető felhívásból tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

Letölthető dokumentumok

·nepi-epiteszeti-program-a-felhivas-20170907

·adatlapok

A benyújtáshoz szükséges adatlapok innen letölthetők.

A felhívással kapcsolatban további tájékoztatás a-nepiepiteszetiprogram@lechnerkozpont.hu-e-mail címen kérhető.

 

További információ:

http://palyazatok.org/palyazat-nepi-epiteszeti-emlekek-helyreallitasara/


Kapcsolódó dokumentumok: