MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

"VÁLTOZÁS BEJELENTÉSE" az elektronikus felületen

2019-07-16

Tisztelt Pályázók!

 

Érkeznek a Támogató határozatok, és már sokan gondolkodnak pályázatuk megvalósításában. Felmerülnek mindenkiben a kérdések, hogy vajon elegendő-e a rendelkezésre álló idő a pályázatom megvalósítására, vajon a kiválasztott gép-eszköz ára mennyivel növekedett az eltelt időben?

 

Ekkor fogalmazódik meg mindenkiben, hogy változásbejelentőt kellene beadni...

 

Alapvetően két változás bejelentés a jellemző, az egyik a mérföldkő idejére vonatkozik a másik a műszaki tartalomra.

 

- A mérföldkő idejének módosítása viszonylag gyorsan leügyintézésre kerül. Mindenki figyeljen a határidők módosításánál a következőkre: a támogató okirat kézhezvételétől számítva a projektnek 24 hónapon belül le kell záródnia, valamint 12 hónapon belül elszámolást kell benyújtani minimum a projekt költségeinek 10%-ról, minimális elszámolandó költség 200.000,- Ft.

 

- a projekt műszaki tartalmának változása nem sértheti a projekt célját. Ennek megítélése nagyon szubjektív, így ennek ügyintézését a LEADER iroda továbbküldi Pécsre, akik viszont Pestre küldik az Irányító Hatóság részére. Ennek ügyintézése HÓNAPOKBA telik! Kérünk minden kedves pályázót igyekezzen tartani magát az eredetileg megfogalmazott célokhoz, és a támogatási kérelemben megfogalmazott eszközöket vásárolni és építéseket megvalósítani.

 

Változás bejelentés helye az elektronikus felületen:

 

- A LEGFONTOSABB: a változás bejelentés NEM az "Általános ügyintézés" , "Támogatáshoz kapcsolódó elektronikus irat beküldése alatt történik" !!! Az itt beadott kérelmeket nem látjuk, így kezelni se tudjuk!

 

- Változás bejelentés helye: "Elektronikus kérelemkezelés" fül, "Vidékfejlesztési Program (2014-2020) általános ügyek", " Változás bejelentés".

 

A csatolmányban megtalálják az elérési útvonalat mellékletként.

Csatomány:


Kapcsolódó dokumentumok: