MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁST NYERTÜNK!

2019-10-11

A Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület vidékfejlesztési pályázatokon 80 millió forint támogatást nyert. A pályázatok megvalósítására két év áll rendelkezésre.
 
Fő cél, a térségi turizmus fellendítése: Máré vár élettel való megtöltése, térségi turisztikai marketing kialakítása, kincskereső játék a Kelet-Mecsekben, a Mecsek óriásainak megalkotása, gyerekek táboroztatása. Az erdélyi Sóvidék Hegyalja LEADER akciócsoport együttműködése révén, a Hegyháti és a Komlói járásban működő civil szervezetek, néptánccsoportok, fúvószenekarok, helyi termelők és turisztikai szolgáltatók számára kapcsolatfelvétel és eszközbeszerzés a további cél. Egyesületünk a korábbi években közös projektet valósított meg az erdélyi csoporttal karöltve. Ezt az együttműködést élesztjük újjá a pályázati lehetőséggel. A projektek keretében turisztikai workshopok és tanulmányutak kerülnek megvalósításra annak érdekében, hogy a turizmussal foglalkozó Dél-dunántúli szervezetek egy közös platformon tudják átbeszélni a felmerült kérdéseket, problémákat, annak érdekében, hogy a Keleti-Mecsek térségének turizmusa új lendületet kapjon.
 
A projektek megvalósítása érdekében több konzorciális partnerrel működünk együtt: Alsómocsolád Község Önkormányzat, Mecseknádasd Község Német Önkormányzat, Magyaregregy Község Német Önkormányzat, Kárászért Egyesület, Magyaregregy Község Önkormányzat, Hosszúhetényi Településüzemeltetési Nonprofit Kft., Bikal Szolgáltató Nonprofit Kft., Mecseknádasdi Szőlő és Bortermelők Egyesület, Pécsváradért Alapítvány, Őszi Fény Alapítvány, Sóvidék Hegyalja Akciócsoport- Erdély.
 
Partnerség - Fejlesztés - Turizmus!

Csatolmány:


Kapcsolódó dokumentumok: