MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Magyar Falu Program – Falusi Civil Alap

2020-01-31

Várhatóan egy hónap múlva írják ki a pályázatot, és 5 milliárd forint keretösszegig nyújthatják be forrásigényüket a Magyar Falu programban a civil szervezetek. Az 5 ezer lélekszám alatti településen működő, ott székhellyel rendelkező civil szervezetek pályázhatnak.

 

A támogatásokról a kormánybiztos kiemelte, rendezvényekre, vagy programokra 2 millió forintig lehet pályázni. Ingatlanvásárlásra, ingatlanfejlesztésre 6 millió forintig lehet támogatást igényelni. Utóbbinál, amennyiben az adott ingatlan az önkormányzati, vagy egyházi tulajdonban van, ez esetben a civil szervezetnek már a pályázat benyújtásakor rendelkeznie kell hosszútávú ingyenes használatba vételi szerződéssel. Motorral hajtott jármű beszerzésére 4 millió forintig, egyéb eszközbeszerzésre 2 millió forintig pályázhatnak a civil szervezetek.

A felhívások esetében 30-30 napos felkészülési és benyújtási idő fog rendelkezésre állni, és a pályázatok benyújtását követően 60 napon belül fognak megszületni a döntések. Minden esetben 100%-os lesz az előfinanszírozás, és utólagosan, egy kifizetési kérelem keretében kell elszámolni a felhasznált támogatással.

 

A jelenlegi tervek szerint akár 2020.01.01. napja után keletkezett számlákat is ellehet számolni, visszamenőleg is. A megvalósítási időszak vélhetően 2021 nyaráig fog tartani.

 

Rendezvény esetében akár 5.000 fő feletti település is lehet a megvalósítási helyszín.

 

Amennyiben adott civil rendelkezik szék- és telephellyel, a telephelyen is lehet fejleszteni, de feltétel, hogy mindkettőnek a Magyar Falu Programban részvételre jogosult településen kell lennie.


Kapcsolódó dokumentumok: