MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Pár nap maradt az őstermelői igazolvány visszamenőleges érvényesítésére

2020-03-09

Tisztelt Tagjaink, kedves őstermelők!

 

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az őstermelői igazolvány érvényesítésére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a gazdálkodók figyelmét idén is többször felhívta a honlapon, a NAKlapban, az elektronikus hírlevelekben és e-mailen keresztül, valamint a falugazdászok megkeresése útján is.

Az őstermelői igazolvány március 20-ig történő érvényesítésének fontosságáról többször is megszólította a NAK a gazdálkodókat, 2020. február 12-én e-mailben is tájékoztatást kaptak a még nem érvényes őstermelői igazolvánnyal rendelkezők. Ám csak azok a tagok kapták meg az elektronikus tájékoztató levelet, akik a NAK-nál e-mail címes elérhetőséget is megadtak.

 

Azon tagok, akik eddig még nem adtak meg e-mail címet, vagy szeretnének a korábban regisztrálásra került e-mail címen változtatni, legegyszerűbben az e-iroda felületükre belépve tudják azt megtenni, de jelezhetik igényüket az-ugyfelszolgalat@nak.hu-e-mail címre elküldött üzenetben, az ügyfélszolgálat +36 80 900 365-ös zöld számán, vagy a NAK bármelyik ügyfélszolgálati irodájában.

 

A NAK továbbra is tárgyalásokat folytat az Agrárminisztériummal az őstermelői jogviszonyhoz fűződő intézkedésekről, modernizálásáról például, hogy az értékesítési betétlap kiváltása nélkül is érvényes legyen az őstermelői jogviszony, de az egyszerűsítések bevezetésére várhatóan csak 2021-től kerülhet sor.

 

Amennyiben az őstermelői tevékenység végzésével felhagyott, akkor az igazolvány bevonására van szükség, amit tizenöt napon belül kell jeleznie a bejelentett lakcíme szerinti bármelyik NAK ügyfélszolgálati irodájában. Az érvényesítéssel és bevonással kapcsolatban további információkat a-www.nak.hu-a Hatósági ügyek, Őstermelő menüpontjában olvashat.


Kapcsolódó dokumentumok: