MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

100% támogatás önkormányzati és egyházi közösségi terek kialakítására a Magyar Falu Program keretében

2020-04-03

Tisztelt Tagjaink!

 

Tájékoztatni szeretnénk, hogy újabb két pályázatot hirdetett meg a kormány a Magyar Falu Program keretében, a pályázatok az egyházi, illetve önkormányzati tulajdonú közösségi tér ki- és átalakítására, valamint foglalkoztatás támogatására adnak 100 % támogatást, 10 milliárd forint keretösszegben.

 

A két pályázati kiírás során támogatás igényelhető a közösségi terek építésére, felújítására, közösségi programszervező foglalkoztatására. A pályázatok hozzájárulnak a helyi közszolgáltatásokhoz történő hozzáférés javításához, a társadalmi felzárkózás segítéséhez, ezáltal a területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

 

Mind az önkormányzati, mind az egyházi pályázati kiírások esetében a közösségi épületek külső és belső tereinek építésére, felújítására, bővítésére, korszerűsítésére 30 millió forintos összeghatárig igényelhető maximálisan támogatás, közösségszervező személy bértámogatására pedig közel 3 millió forintig. A pályázati felület a tervek szerint április 22-én nyílik meg, a pályázatokat pedig a tervek szerint május 22-éig lehet benyújtani.

A pályázati felhívások, és az azokkal kapcsolatos dokumentumok az alábbi linken érhetőek el:

 

https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/magyar-falu-program


Kapcsolódó dokumentumok: