MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Újabb pályázatok nyíltak meg a Magyar Falu Programban

2020-04-14

Tisztelt Tagjaink!

 

Tájékoztatni szeretnénk, hogy a Miniszterelnökség közleménye alapján, április 9-től az önkormányzati tulajdonban lévő utak, hidak építésére, felújítására, valamint járdák építésének és felújításának anyagtámogatására nyújthatják be pályázataikat az 5000 fő, vagy ez alatti állandó lakossal rendelkező helyi önkormányzatok vagy önkormányzati társulások. A két alprogramra összesen 10 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.

Az önkormányzati tulajdonban lévő utak és hidak építésére, illetve felújítására maximálisan igényelhető támogatási összeg 30 millió forint, míg a teljes alprogramra 9 milliárd forintot biztosít a kormány. Járdák építésére vagy felújítására elnyerhető legnagyobb támogatási összeg 5 millió forint, a rendelkezésre álló teljes keretösszeg pedig 1 milliárd forint.

 

A támogatás bel- és külterületi utak felújítására, építésére egyaránt felhasználható

 

A már meglévő aszfaltburkolatok felújítására, a földutak aszfaltozására vagy murvás úttá alakítására is lehet pályázni, e mellett a települések támogatást igényelhetnek az állami utak mentén fekvő, nem önkormányzati tulajdonban lévő járdák felújítására, illetve építésére is.

 

Az újonnan megnyíló két pályázati lehetőséggel együtt már öt alprogramra nyújthatják be támogatási igényüket a kistelepülések. Orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére összesen 7 milliárd forint áll rendelkezésre.

 

Forrás:-https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/ujabb-palyazatok-nyiltak-meg-a-magyar-falu-programban

A pályázati felhívások, és az azokkal kapcsolatos dokumentumok az alábbi linken érhetőek el:

https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/magyar-falu-program

 

 

 


Kapcsolódó dokumentumok: