MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Ingyenhitelt kapnak a magyar gazdák

2020-04-17

Tisztelt Tagjaink!

 

Tájékoztatni szeretnénk, hogy az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében a COVID-19 koronavírus járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére az agrárvállalkozások teljes támogatásban részesülhetnek.

 

A mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére a COVID-19 koronavírus járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére és a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat- és kezességi díjtámogatásban, illetve költségtámogatásban részesített Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kerül bevezetésr. A kiemelt támogatások a 2020.december 31-éig hatályba lépett Agrár Széchenyi Kártya hitelügyletekre vehetőek igénybe.

A 14/2020. (IV.10.) AM rendelet alapján az agrárvállalkozások az Agrár Széchenyi Kártya konstrukció keretében 1, 2 vagy 3 éves futamidejű folyószámlahitelt igényelhetnek 200 millió forint maximális hitelösszegig a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén, a szabad támogatási keretük terhére. A Kormányzat a hitelekhez annak teljes futamidejére

 

· 100% kamattámogatást,

· 100% kezességi díjtámogatást,

· teljes kezelési költségtámogatást,

· illetve akár teljes egyéb költségtámogatás nyújt.

 

Az új, kiemelt támogatású és emelt hitelösszegű Agrár Széchenyi Kártya hamarosan igényelhető országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a területi kereskedelmi és iparkamarák, és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. A részletes igénybevételi feltételek a-www.kavosz.hu-oldalon lesznek elérhetőek.

 

A 14/2020. (IV.10.) AM rendelet az alábbi linken érhető el:

 

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A2000014.AM


Kapcsolódó dokumentumok: