MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

Újabb két pályázati lehetőséggel bővül a Magyar Falu Program

2020-04-20

Tisztelt Tagjaink!

 

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy két új pályázat jelent meg a Magyar Falu Program keretében, óvodák játszóudvarai és nyilvános játszóterek újulhatnak meg a magyar kistelepüléseken, valamint a közterületek karbantartásához szükséges eszközöket is vásárolhatnak a magyar falvak.

-

Az önkormányzat tulajdonában lévő játszóterek felújítását, építését, valamint az óvodai játszóudvar és kültéri játékok, eszközök vásárlását célozza az "Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése" alprogram. Az egy-egy fejlesztésre maximálisan igényelhető támogatási összeg 5 millió forint, a pályázati keret 2 milliárd forint.

 

A "Közterület karbantartását célzó eszközbeszerzés" elnevezésű alprogram a belterületi közterületek megfelelő karbantartásához, közparkok, járdák, járda melletti zöldterületek, emlékhelyek fenntartásához, gondozásához járul hozzá új eszközök, munkagépek beszerzésén keresztül. A helyhatóságok által maximálisan igényelhető támogatási összeg 15 millió forint, az alprogramra pedig 3 milliárd forint áll rendelkezésre.

 

A most induló két alprogramra együttesen 5 milliárd forint forrást biztosít a kormány. A pályázati kiírások április 20-án jelentek meg a-https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/magyar-falu-program-oldalon, a benyújtásra május 20. és június 19. között lesz lehetőség.

A pályázati felhívások, és az azokkal kapcsolatos dokumentumok az alábbi linken érhetőek el:

 

https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/magyar-falu-program

 

 

 


Kapcsolódó dokumentumok: