MVHE

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”

HALMOS BÉLA PROGRAM KOLLÉGIUM NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

2020-08-11

A Halmos Béla Program célja a népzenei utánpótlás támogatása, színvonalas népzenei és világzenei produkciók fellépési lehetőségeinek, bel- és külföldi népszerűsítésének, a Kárpát-medencei és moldvai magyarság, valamint a velük együtt élő nemzetiségek népzenei világát jellemző kulturális sokszínűség bemutatásának elősegítése.

 

A Program lehetőséget kíván adni, hogy a tartalmas, értékes népzenei és a népzenei hagyomány mély ismeretén alapuló világzenei szólisták és együttesek produkciói eljussanak a szélesebb közönséghez. Azon alkotókat és előadóművészeket kívánja támogatni, akik a legjelentősebb eséllyel bírnak színes zenei kultúránk nemzetközi jelenlétének megerősítésében, a magyar modell terjesztésében.

-

Pályázatot benyújtani az alábbi témakörökben lehet:

 

1. Pályázati cél: Néptáncegyüttesek számára új, minimum 25 perces, szakmai fórumokon történő élőzenés bemutatóihoz magas színvonalú koreográfiazenék létrehozásának, azok stúdió minőségű hangfelvételei elkészítésének támogatása.

2. Pályázati cél: Népzenei képzési programok támogatása

3. Pályázati cél: Népzenei képzési programok támogatása

4. Pályázati cél: A népzene – különös tekintettel a táncházmozgalom zenei világa – népszerűsítését szolgáló informatív, rendszeresen jelentkező tematikus műsorok támogatása. A rádiókban és televíziókban induló, készülő vagy már futó népzenei magazin jellegű adások, népzenével foglalkozó nyomtatott és online tartalmak (pl. színvonalas blogok, rovatok, programajánlók, elemző kritikák) megjelenésének támogatása.

5. Pályázati cél: Népzenei szólisták és együttesek népszerűsítésének elősegítése, portfóliójuk kialakítása, fejlesztése.

 

Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2020. szeptember 1-jén éjfélig lehet.

 

Bővebb információk:http://www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_f...


Kapcsolódó dokumentumok: